Tıbbi Sekreterler Günü Kutlu Olsun!!!
29 Kasım 2018

Skrtr1

Tıbbi Sekreter kimdir?

Lise Mezunu Tıbbi Dokümantasyon ve Tıbbi Sekreterlik ya da Üniversitelerin ön lisans Tıbbi Dokümantasyon ve Tıbbi Sekreterlik bölümünden mezun olmuş bunun yanında kişisel yeteneklerini bu işe adamış kişiye tıbbi sekreter deni. Bir diğer anlamla Sağlıkla ilgili istatistikî verileri derleyen, bilimsel metotlarla analiz ederek ilgili birimlere rapor edebilen, tıbbi ünitelerdeki haberleşme ve yazışma hizmetlerini yürüten, bilgileri toplayıp belgeye dönüştürebilen Sağlık bakanlığınca tescil edilen bir okuldan mezun olan sağlık Mensubudur. Tıbbi Sekreter 3 ya da 6 aylık bir sertifikayla bu mesleğe tanımlanmış kişi değil gerek sağlık meslek liselerinde 4 yıl, gerek üniversitelerin ön lisans bölümünde 2 yıl teorik ve pratik olarak tam eğitimini almış profesyonel kişilerdir. Aldığı eğitimle beraber tıbbi sekreter sorumluluk sahibi algısı yüksek, dikkatli ve sabırlı insan olmak zorundadırlar. Çünkü hastane ortamında hastanın o anki psikolojisiyle ilk karşılaşacak olan onlardır. Aynı zamanda hasta, doktor ilişkisini kurulmasına yardımcı olan tıbbi sekreterlerin iletişimi kuvvetli kişilerdir. Biz Gönen Devlet Hastanesi olarak Tıbbi Sekreterlerin sağlık hizmetleri içindeki önem ve değerinin farkındayız..